Pape giver S og DF flertal for asyllejre i nærområderne

Skrevet af admin

17/01/2016

Mest læste i dag

Konservatives formand, Søren Pape Poulsen (K), har ikke svært ved at bakke op om det forslag om at etablere asyllejre i nærområderne, som socialdemokraternes gruppeformand, Henrik Sass Larsen (S), skitserer i Jyllands-Posten søndag.

K-formanden var nemlig selv ude med et lignende forslag midt i december, hvor han også gjorde sig til talsmand for ideen med, at man skal søge asyl fra FN-lejre i udlandet, og ikke ved den danske grænse.

- Nu skal det ikke være et kapløb om, hvem der har sagt hvad. Jeg er bare glad for, at landets største parti også er kommet dertil.

- Det vil jeg bare omfavne, og når Dansk Folkeparti også bakker op, så har vi et flertal uden om regeringen. Det kunne vi bruge til at spørge, om det ikke var en vej, vi kunne gå videre ud ad, siger han.

Søren Pape Poulsen mener, at det nuværende system er skævt, fordi det kun er de stærkeste og rigeste, der kommer til Danmark og søger asyl.

- Det er jo derfor, at vi har fået et kapløb om, hvem der kan stramme op på grænsekontrollen, og til sidst kan Europa ikke magte det længere, og så bliver der lukket helt af.

- Samtidig er der en masse, der lever i flygtningelejre, som vi burde bruge mere tid på og se, hvordan vi kunne gøres deres tilværelse dernede bedre, siger han.

Forslaget vil betyde, at asylansøgerne ikke behøver rejse derhen, hvor de vil søge asyl, men kan ansøge fra lejrene, og så kan de enkelte lande selv beslutte, hvor mange, man vil modtage.

Søren Pape er enig med Henrik Sass Larsen i, at det kræver en større international aftale om finansieringen og mener også, at de arabiske og nordafrikanske lande skal medvirke til løsningen.

Men først og fremmest skal regeringen altså med på ideen, og integrationsminister Inger Støjbergs (V) umiddelbare kommentar til Jyllands-Posten er, at hun gerne vil se forslaget uddybet af Socialdemokraternes formand, Mette Frederiksen.

Søren Pape tror dog på, at det kan lade sig gøre at nå til enighed,

- Med det regeringen ellers går og siger, burde det være muligt. Inger Støjberg plejer da at være ganske fornuftig, og derfor kunne vi starte med at beslutte, at det er den vej, vi går ud ad, siger han.

/ritzau/