Pape: Vi skylder at kigge nærmere på tolkeaftale

Som det første borgerlige parti åbner De Konservative nu op for at ændre på reglerne for de tolke, som har hjulpet danske soldater i Afghanistan.

- Jeg synes, vi skylder at kigge på, om vi har gjort alt rigtigt i forhold til de mennesker, der sætter deres liv på spil for at hjælpe vores soldater, siger partiets formand, Søren Pape Poulsen, til Ritzau.

Kun meget få af de afghanske tolke, der har hjulpet danske soldater, har opnået asyl i Danmark, siden der i 2013 blev indgået en tolkeaftale.

Aftalen gik ud på, at afghanske tolke, der blev vurderet som værende i fare i hjemlandet, ville kunne opnå asyl i Danmark. Tolke uden for fare ville blive hjulpet lokalt i Afghanistan.

Danske soldater har efterfølgende opfordret Folketinget til at gentænke aftalen.

- Det gør stærkt indtryk på mig, når jeg oplever vores soldater gå så aktivt ind i diskussionen. Det er dem, der har været ude i verden og kender til virkeligheden, siger Søren Pape Poulsen.

- Så i forbindelse med at vi ønsker en genforhandling af hele forsvarsforliget, så synes vi også, det er på sin plads, at få drøftet forholdene for de mennesker, der hjælper os.

Den konservative formand ønsker ikke at komme med konkrete forslag til, hvordan en løsning kunne se ud i fremtiden. Han understreger blot, at der er brug for at kigge på reglerne.

Venstres forsvarsordfører, Troels Lund Poulsen, erklærer sig helt enig med Søren Pape Poulsen. Han mener, at det er nødvendigt at give hele forsvarsområdet et "serviceeftersyn".

- Hvis det lykkes at få et regeringsskift, så laver vi et serviceeftersyn af hele forsvarsområdet, herunder også de aftaler, vi har indgået, siger han.

- Der har været skabt meget usikkerhed de seneste måneder med hensyn til tolke, og derfor er vi villige til at kigge på tolkeaftalen og få en status på den.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip