Papirarbejde stjæler bunker af timer fra forskere

Lektorer og professorer på de tekniske uddannelser på universiteterne bruger mere tid på at skrive ansøgninger og udfylde skemaer, end de bruger på at forske, skriver Berlingske.

Dermed spilder de som eksperter og specialister deres tid på papirarbejde - i stedet for at forske og udvikle til glæde og gavn for det danske samfund.

Det når ingeniørforeningen IDA frem til efter en rundspørge blandt medlemmer ansat på universiteterne. De adspurgte svarer, at de i gennemsnit bruger 26 procent af deres arbejdstid på administration, drift, projektansøgninger osv., mens de kun bruger 21 procent af tiden på forskning.

Formanden for IDA, Thomas Damkjær Petersen, kalder det over for Berlingske "forstemmende, at vores højtuddannede og bedst kvalificerede forskere skal bruge så meget tid på administration og andet arbejde i stedet for at bruge tiden på det, samfundet for alvor ville have glæde af, nemlig at forske".

- Det er spild af gode ressourcer. Meningen må være, at de skal forske og give viden videre, siger han.

Ifølge formand for Rektorkollegiet og rektor på DTU Anders Bjarklev er det "i dag et ufravigeligt krav til et forskerjob på et universitet at skulle søge penge".

- Men det er alvorligt, hvis der er et billede blandt ingeniørerne af, at man bruger mere tid på et være administrator end forsker. De er uddannede til at være forskere og undervisere, og vi skal sikre, at de bruger så meget af deres tid på det som muligt, siger han til Berlingske.

/ritzau/

Dagens Gossip