Par bag massakre i USA havde stort våbenarsenal derhjemme

Skrevet af admin

04/12/2015

Dagens topnyheder

Bombeudstyr, våben og store mængder ammunition.

Det er, hvad politiet har fundet hjemme hos det amerikanske par, der menes at have stået bag en skudmassakre på et socialcenter i Californien onsdag.

Efter en biljagt dræbte politiet de formodede gerningsmænd, der forinden havde taget livet af 14 mennesker og såret endnu flere i byen San Bernardino. Ofrene er i aldersgruppen 26 til 60 år.

Jarrod Burguan, politichef i byen, siger, at gerningsmanden, Syed Farook, og hans kone, Tashfeen Malik, affyrede omkring 75 skud under angrebet på centret for handicappede.

Samtidig er der blevet fundet sprængstoffer i en fjernstyret bil, der blev fundet ved gerningsstedet. Eksplosiverne gik dog aldrig af.

I parrets bil fandt politiet yderligere 1600 patroner, efter at de havde været i ildkamp med ordensmagten.

Hjemme på parrets adresse er der blevet fundet 5000 patroner, 12 rørbomber og udstyr til at lave bomber, lyder det ifølge politiet, som derfor arbejder ud fra en tese om, at angrebet til en vis grad har været planlagt.

Det har været fremme, at Syed Farook deltog i en fest på centret, men forlod stedet i arrigskab og senere vendte tilbage med Tashfeen Malik.

- Ingen bliver sur til en fest, tager hjem og udfører sådan et angreb uden videre, siger Jarrod Burguan.

De to var kampklædt i noget, der minder om militærudstyr.

Det er endnu uvist, hvad motivet bag angrebet har været. Politiet holder umiddelbart alle muligheder åbne i efterforskningen og udelukker ikke, at der kan være tale om terrorisme.

Embedsfolk siger dog til Reuters, at der ikke er tegn på, at nogen af gerningsmændene har været i kontakt med militante grupper i udlandet.

/ritzau/AFP