Par beskyldt for at forlade mongol-barn hos rugemor: Vi kendte ikke til barnet

I sidste uge forargede historien om et australsk par, der blev forældre til tvillinger ved hjælp af en surrogatmor, men som efterlod den ene, fordi han led af Downs syndrom. Men nu nægter parret at kende noget til drengen, der bliver kaldt Gammy.

Det fortæller Jerrie Demasi, journalist fra det australske Channel 9 til news.com.au. Hun har interviewet parret.

Læs også: Par efterlader rugemor med uønsket mongol-barn

- De nægter pure at have vidst, at deres datter havde en søskende. De siger, at de har set surrogatmoderen på tv, og at det ikke er den samme surrogat, som de har mødt.

- Jeg har set deres datters fødselsattest, og denne lille piges fødselsdato og Gammys matcher. Navnet på moderen i Thailand og navnet for fødselsattesten er forskellige. Men navnet på fødselsattesten er faktisk moderens pigenavn, siger Jerrie Demasi.

Ifølge thailandske Pattharamon Janbua blev hun betalt 16.000 kroner, svarende til ca. 90.000 kroner, for at føde parrets børn. Hun siger, at de efterlod den mongolske dreng at hun nu har taget ham til sig som sin egen, men at hun ikke har råd til at forsørge ham. Det får hende dog ikke til at opgive drengen.

Læs også: Maras mor skabte net-fænomen: "Min datter er ikke en diagnose"

- Det her er de voksnes skyld. Og han skal ikke bøde for noget, som han ikke er skyld i, siger hun.

Hun blev surrogatmor gennem et agentur i Bangkok. Ifølge hende kendte agenturet til drengens kromosomfejl fra 4.-5. graviditetsmåned, men de fortalte ikke hende om det. Desuden skulle hun ikke have fået alle de penge, hun var blevet lovet.

Følg Dagens.dk på Facebook - klik her og vær med

Se video og en billedserie af lille Gammy med sin thailandske familie:

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip