Par jagtet af fire politibiler

På baggrund af en mistanke om spirituskørsel ville politiet standse en 30-årig mand og en 16-årig pige, da de klokken 01.40 kom kørende i udkanten af Kalundborg.

Men i stedet for at stoppe bilen, da patruljen gav tegn til det, valgte parret at flygte i retning mod Slagelse, og politiet satte efter.

Efter cirka 20 minutter sprang det ene fordæk på parrets bil. Men det fik ikke parret til at stoppe.

»I stedet kørte de videre med omkring 80 kilometer i timen, så gnister og flammer stod ud fra hjulet,« siger vagtchef hos Midt- og Vestsjællands Politi, Bent Sten Andersen, til bt.dk.

Under flugten, hvor politiet fik tilkaldt hjælp fra fire-fem patruljer, kørte parret flere steder over for rødt lys og overtrådte flere ubetingede vigepligter, indtil deres bil til sidst gav fortabt.

Men parret forsøgte trods ødelagt køretøj stadig at slippe udenom.

»De forsøger i første omgang at stikke af. Men blev hurtigt fanget. Men så ville manden også slås med politiet, så vi måtte bruge peberspray, for at anholde ham,« fortæller vagtchefen.

Den 30-årige mand og den 16-årige pige er stadig i politiets varetægt.

»I øjeblikket vurderer vores jurister, om han skal fremstilles i grundlovsforhør med krav om varetægtsfængsling,« siger Bent Sten Andersen.

Dagens Gossip