Par skal passe på med at hygge for meget

Skrevet af Aller Media

04/03/2014
Det er dejligt at have en partner, men pas på med ikke at blive for magelig. Singler både spiser sundere og motionerer mere end dem i fast parforhold. - Parforholdet kan hurtigt blive lidt for hyggeligt. Man spiser flere varme retter med sovs og kartofler, og ender bagefter i sofaen med hver sin slikskål. Singlerne tager ofte bare en hurtig rugbrødsmad eller en salat, i stedet for at gøre måltidet til noget, der trækker ud i flere timer. Som single virker det ofte uoverskueligt, at gøre det store ud af et måltid, når de kun er sig selv, konstaterer diætist Lisa Bolting. Find balancen i dit parforhold Det er hermed ikke sagt, at det er direkte usundt at være i parforhold. Det handler om at finde balancen mellem hyggen og den sunde livsstil. - Det er ’hyggen’, som gør dig tyk. Hvis du kan mærke, at der er kommet flere timer på sofaen i dit forhold eller i dit ægteskab, så se om du og din partner ikke kan finde på noget andet at lave nogle aftener, frem for at sidde ned og spise, siger Lisa Bolting. Diætistens 5 tips til par, der er havnet i sofaen: • Lav en ugentlig madplan, så I tænker over hvilke dage, der står på sund kost og hvilke dage I gerne på hygge. • Lav mad sammen – det kan være hyggeligt og den sunde livsstil bliver måske lidt lettere at få skudt i gang. • Gå en lang tur lige efter aftensmaden. • Find en aktivitet i weekenden som i begge synes godt om; fx en cykeltur i skoven eller en tur i svømmehallen. • Find et vennepar til fx en ugentlig badmintondyst – gør det at få rørt jer til en sjov og hyggelig ting.

Dagens topnyheder

Det er dejligt at have en partner, men pas på med ikke at blive for magelig. Singler både spiser sundere og motionerer mere end dem i fast parforhold.

- Parforholdet kan hurtigt blive lidt for hyggeligt. Man spiser flere varme retter med sovs og kartofler, og ender bagefter i sofaen med hver sin slikskål. Singlerne tager ofte bare en hurtig rugbrødsmad eller en salat, i stedet for at gøre måltidet til noget, der trækker ud i flere timer. Som single virker det ofte uoverskueligt, at gøre det store ud af et måltid, når de kun er sig selv, konstaterer diætist Lisa Bolting.

Find balancen i dit parforhold

Det er hermed ikke sagt, at det er direkte usundt at være i parforhold. Det handler om at finde balancen mellem hyggen og den sunde livsstil.

- Det er ’hyggen’, som gør dig tyk. Hvis du kan mærke, at der er kommet flere timer på sofaen i dit forhold eller i dit ægteskab, så se om du og din partner ikke kan finde på noget andet at lave nogle aftener, frem for at sidde ned og spise, siger Lisa Bolting.

Diætistens 5 tips til par, der er havnet i sofaen:

• Lav en ugentlig madplan, så I tænker over hvilke dage, der står på sund kost og hvilke dage I gerne på hygge.

• Lav mad sammen – det kan være hyggeligt og den sunde livsstil bliver måske lidt lettere at få skudt i gang.

• Gå en lang tur lige efter aftensmaden.

• Find en aktivitet i weekenden som i begge synes godt om; fx en cykeltur i skoven eller en tur i svømmehallen.

• Find et vennepar til fx en ugentlig badmintondyst – gør det at få rørt jer til en sjov og hyggelig ting.