Par som deler de sure pligter mellem sig har bedre sex

Rengøring, opvask og tøjvask. Det lyder måske kedeligt, men en ny undersøgelse viser, at par, der deles om de huslige pligter, er er sundere og mere seksuelt tilfredse. Det skriver Chicago Tribune.

Undersøgelsen tog udgangspunkt i forskellige typer af heteroseksuelle par: Det konventionelle, hvor kvinden udfører 65 procent eller mere af  de huslige pligter, det egalitære, hvor den mandlige partner udfører 35-65 procent af husarbejdet.

Læs også: 6 ting du skal vide før du kaster dig ud i en trekant

Og her viser undersøgelsen, at Par som fordeler husarbejdet ligeligt har bedre og mere sex. For her har parrene i gennemsnit sex 6,8 gange om måneden, hvilket er 0,5 gange mere end konventionelle par.

- Følelsen af retfærdighed og tilfredshed med opdelingen af de huslige pligter er centrale for parrets gennerelle tilfredshed, der er stærkt relateret til seksuel intimitet, skriver forfatterne til undersøgelsen Daniel L. Carlson,  Amanda J. Miller, Sharon Sassler og Sarah Hanson ifølge Chicago Tribune.

Således er kvaliteten af en forholdet stabiliteten generelt størst, når par er tilfredse med deres arbejdsdelinger og finde dem retfærdige og fair, fremgår det af undersøgelsen.

Følg Dagens Frække for flere lignende artikler:

 

 

Dagens Gossip