Parasvømmer er klar til OL-medaljejagt ovenpå kyssesyge

Efter en frustrerende sæson, der blev spoleret af kyssesyge, er der lagt op til et mere succesfuldt 2016 for parasvømmeren Jonas Larsen.

Som den fjerde udøver er han blevet udtaget til det danske hold, der til september stiller op ved de paralympiske lege i Rio.

Ved årets første internationale stævne smadrede parasvømmeren sin egen danske rekord i favoritdisciplinen 150 meter medley og blev på den baggrund udtaget af Dansk Handicap Idræts-Forbund (DHIF)

Det er anden gang, han skal repræsentere Danmark ved para-OL. I 2012 var han med i London for at hente erfaring, men denne gang er ambitionen at vinde en medalje.

- Jeg er lige nu nummer tre på verdensranglisten, og derfor er det også realistisk at gå efter en medalje, siger Jonas Larsen i en pressemeddelelse fra DHIF.

- Jeg har store forventninger til mig selv, og selv om det vil kræve hårdt, hårdt arbejde det næste halve år, tror jeg virkelig på det, siger han.

Chefen for den danske trup til para-OL, Michael Møllgaard Nielsen, vurderer også, at Jonas Larsen har gode muligheder for at hente Danmarks første medalje i svømning ved para-OL siden 2008.

- Jonas har været igennem en utrolig udvikling, siden han debuterede ved de paralympiske lege for fire år siden, og både fysisk og mentalt er han en imponerende atlet.

- Han har kæmpet sig igennem en lang og hård periode med sygdom og er kommet ud på den anden side bedre end nogensinde. Det vidner om høj klasse, og jeg glæder mig enormt meget til at følge ham tæt i Rio, siger Michael Møllgaard Nielsen.

Det danske hold til para-OL tæller foruden Jonas Larsen indtil videre også Peter Rosenmeier og Sophie Walløe (parabordtennis) og Daniel Wagner Jørgensen (para-atletik).

I alt forventes 20-30 atleter at repræsentere Danmark ved de paralympiske lege fra 7. til 18. september.

/ritzau/

Dagens Gossip