Paris-angreb: Private tilbyder fremmede en sikker seng

Midt i de tragiske angreb i Paris er et udtryk for medmenneskelighed dukket op gennem mørket.

Borgere i den franske hovedstad bruger på sociale medier hashtagget #PorteOuverte, der kan oversættes til #ÅbenDør. Her kan folk skrive, hvis de mangler et sikkert sted at opholde sig i Paris efter angrebene, der har kostet over 150 mennesker livet.

Eller man kan omvendt tilbyde at stille et sikkert opholdssted til rådighed for andre.

- Hvis du er i Paris og prøver at finde husly, så benyt dig af hashtagget #PorteOuverte. Folk tager imod dig! Bliv ikke udenfor, skriver en bruger på Twitter.

Hashtagget er et af de mest benyttede på de sociale medier tidligt natten til lørdag, hvor der fortsat er stor usikkerhed om, hvad der præcist er sket, og hvem der står bag.

Facebook har også reageret på angrebene ved at aktivere en check-in-funktion, så folk hurtigt kan dele oplysninger om, at deres venner i Paris er i god behold efter de dramatiske hændelser fredag aften.

Funktionen, der kaldes "Paris Terror Attacks", giver mulighed for hurtigt at finde og forbinde sig med venner i området.

- Sæt mærke ved dem, hvis du ved, at de er i sikkerhed, oplyser siden Facebook Safety Check. Funktionen tillader også folk at tjekke hvilke venner, der er i Paris, uden at have erklæret sig i sikkerhed.

Men hjælpsomheden udmønter sig også på andre måder. Mediet France 24 oplyser, at taxachauffører i Paris har slukket for deres taxametre og tilbyder at køre folk hjem - eller i sikkerhed andetsteds - gratis.

Eurostar-toget mellem Frankrig og England kører efter planen lørdag, men selskabet tilbyder, at passagerer kan få refunderet deres billetter, hvis de er utrygge ved at benytte toget under Den Engelske Kanal.

Angrebene i Paris skete inden for kort tid flere forskellige steder i hovedstaden. Der er både blevet brugt automatvåben og sprængstof.

/ritzau/

Dagens Gossip