Paris-angreb ventes at trykke de finansielle markeder

De blodige angreb mod Frankrig fredag aften og natten til lørdag ventes på kort sigt at påvirke de finansielle markeder negativt, når aktiehandlerne mandag morgen genoptager handlen.

Sådan lyder vurderingen fra Henrik Drusebjerg, chefstrateg i Carnegie, der dog ikke tror, at markederne vil være påvirket på længere sigt.

- Den længerevarende makro- og markedseffekt vil sandsynligvis være begrænset, hvis angrebet forhåbentligt bliver en enkeltstående begivenhed, hvilket var tilfældet efter blandt andet London og Madrid, skriver han i en skriftlig kommentar.

Henrik Drusebjerg mener, at weekendens angreb kan have en effekt på to områder.

Enten vil det komme til at betyde større uenighed om det europæiske flygtningespørgsmål, som i givet fald vil give skabe endnu mere nervøsitet på de finansielle markeder.

Eller også vil angrebet betyde en endnu mere koordinerede indsats mod Islamisk Stat (IS), som har påtaget sig skylden for angrebene. En svækkelse af IS vil sandsynligvis skaber tryghed på markederne, mener han.

- Alle vores geopolitiske kontakter melder om et IS på retræten i Syrien og Irak og med fredagens angreb øges chancen for et endnu kraftigere pres på organisationen, siger han.

Morten Hassing Povlsen, rentestrateg i Nordea, noterer i sin morgenrapport, at renterne rundt om i verden er faldet i løbet af weekenden, mens de asiatiske aktiemarkeder er faldet med cirka to procent.

Han mener som Henrik Drusebjerg, at nervøsiteten ventes at fortsætte på kort sigt, mens den franske økonomi også kan blive påvirket.

Usikkerheden kommer af, at den franske hovedstad fredag aften og natten til lørdag blev udsat for en række blodige angreb, der kostede mindst 129 menneskers liv, mens ikke mindre end 350 blev såret.

/ritzau/

Dagens Gossip