To Paris-angribere kom fra Bruxelles

To af angriberne i Paris, der var med til at dræbe 129 mennesker, kom fra Belgiens hovedstad, Bruxelles. Det oplyser den offentlige anklager.

Dermed synes efterforskningen af fredagens blodige attentater i den franske hovedstad at skifte fokus til Belgien.

De to gerningsmænd var i besiddelse af franske pas. De var altså franske statsborgere. Begge blev dræbt under de blodige angreb.

Samtidig oplyser anklageren, at to biler, som de mindst syv gerningsmænd benyttede sig af til at komme rundt i Paris, var lejet i Belgien.

- To biler indregistreret i Belgien blev fundet i Paris. Den ene nær Le Bataclan, og den anden nær Père Lachaise, hedder det i en erklæring.

Le Bataclan er det spillested, hvor mindst 89 mennesker blev dræbt under jihadisternes angreb. Père Lachaise er en stor kirkegård i det centrale Paris.

Belgisk politi har gennemført flere anholdelser og foretaget ransagninger i Molenbeek, der er en bydel i Bruxelles.

Søndag eftermiddag bekræfter anklageren i Bruxelles, at syv er anholdt.

- Nogle af dem vil muligvis blive stillet for en undersøgelsesdommer inden for de nærmeste timer, hedder det i erklæringen.

Lørdag blev det rapporteret, at tre var anholdt i Molenbeek, som har en stor andel af fattige indvandrere.

Lørdag oplyste den belgiske anklagemyndighed også, at den var i gang med at undersøge en forbindelse, efter at en lejet belgisk bil, en grå VW Polo, var fundet nær Le Bataclan.

Søndag bekræfter de franske myndigheder, at der er beslaglagt en Seat Leon i Paris-forstaden Montreuil, som er blevet brugt under myrderierne fredag. I bilen er der fundet tre kalasjnikov-rifler, skriver flere franske medier.

I forbindelse med fundet af bilen er der spekulationer om, at en ottende gerningsmand kan have overlevet attentaterne og er på flugt.

/ritzau/AFP

Dagens Gossip