Paris' borgmester deltager i dansk mindehøjtidelighed

Den franske ambassadør i Danmark, Francois Zimeray, vil repræsentere Frankrig ved mandagens mindehøjtidelighed ved Krudttønden på Østerbro.

Det oplyser Københavns Kommune i en pressemeddelelse.

Tidligere meddelte kommunen, at Paris' borgmester, Anne Hidalgo, og hendes viceborgmester, Patrick Klugman, ville deltage i arrangementet, men det kan ikke lade sig gøre alligevel.

De mødes imidlertid mandag formiddag med Københavns overborgmester, Frank Jensen (S), og Charlie Hebdo-journalisten, Patrick Pelloux, samt overrabbiner Moise Lewin. De tre vil deltage i mindehøjtideligheden.

- For kun et par måneder siden var verdens øjne rettet mod Paris og det frygtelige attentat mod Charlie Hebdo og den jødiske menighed. Nu har terroren vist sit grimme ansigt i København. Jeg er utrolig glad for støtten, siger Frank Jensen i en kommentar.

Mindehøjtideligheden arrangeres af Borgerrepræsentationen ved Krudttønden, hvor en mand lørdag eftermiddag åbnede ild mod et debatarrangement med den svenske Muhammedtegner Lars Vilks.

En 55-årig filminstruktør blev dræbt, mens tre betjente blev såret.

Københavns Politi er overbevist om, at det var den samme gerningsmand, som natten til søndag skød og dræbte en 37-årig jødisk vagt foran synagogen i Krystalgade, og som tidligt søndag morgen blev dræbt i en skudveksling med politiet på Ydre Nørrebro.

Socialminister Manu Sareen (R) deltager også, oplyser han i en pressemeddelelse.

- Vores demokratiske værdier kan selv ikke den mest afstumpede kriminelle ryste. Derfor har alle partier i Københavns Borgerrepræsentation samlet inviteret til mindehøjtidelighed foran Krudttønden mandag kl. 20, siger Manu Sareen.

- Jeg deltager selvfølgelig og vil opfordre alle til at gøre det samme, så vi kan støtte hinanden i denne svære tid og vise, at København står sammen på tværs af politisk holdning, religion og andre overbevisninger.

/ritzau/

Dagens Gossip