Paris: Ni anholdt for millionkup mod arabisk prins

Efter måneders efterforskning slog fransk politi mandag til mod en gruppe mistænkt for et spektakulært røveri på åben gade i Paris sidste sommer.

Samlet blev ni anholdt i Paris og omegn efter røveriet, hvor gerningsmændene slap af sted med 250.000 euro svarende til 1.866.000 kroner.

Offeret for det opsigtvækkende røveri var ifølge nyhedsbureauet AFP ingen ringere end den saudiske prins Abdul Aziz Bin Fahd, søn af den afdøde saudiske Kong Fahd og kendt for at leve en luksuriøs playboy-tilværelse.

Røveriet tog fart, da en bande maskerede og bevæbnede røvere i to BMW'er kaprede den første af i alt 10 biler i prinsens kortege, der var på vej fra Champs-Élysées til en lufthavn i det nordlige Paris.

Røverne kørte væk med bilen og tre af prinsens ansatte, der sad i den.

De tre blev kort efter løsladt, men bilen blev brændt af, da den var blevet lettet for det store kontantbeløb og en række dokumenter på arabisk, der betegnes som "følsomme diplomatiske papirer".

Ifølge en kilde i det franske politi har politiet længe haft de nu anholdte i kikkerten og overvåget deres økonomiske aktivitet, før efterforskerne mandag skred til anholdelse.

Det er endnu uoplyst om pengene og de diplomatiske dokumenter er tilvejebragt ved anholdelserne.

Prinsen selv var ikke med i kortegen, men befandt sig allerede i lufthavnen, da røverne, som ifølge politiet var "åbenlyst velinformerede", slog til.

/ritzau/

Dagens Gossip