Parkeringsautomater i København virker igen

Skrevet af admin

01/06/2016

Mest læste i dag

Efter to dages nedbrud skal du igen betale for din parkeringsplads i Københavns Kommune.

Parkeringsautomaterne er nemlig igen begyndt at virke onsdag, efter de mandag blev ramt af et systemnedbrud, der satte alle 800 automater ud af funktion.

Ifølge Københavns Kommunes teknik- og miljøforvaltning har fejlen i systemet kunne løses med en opdatering. Men opdateringen kunne ikke foretages fra centralt hold, og derfor har hver eneste automat skulle genstartes manuelt af en tekniker.

Under systemnedbruddet har det været gratis for bilister at parkere i kommunen, når nærmeste automat ikke virkede.

Ifølge Københavns Kommune startede teknikerne med at opdatere automaterne centralt i kommunen i den såkaldt røde parkeringszone. Derefter har teknikerne bevæget sig længere udad, og onsdag morgen var det kun automaterne på Amager, der ikke var klar.

Derfor har bilister heller ikke skullet betale for parkering på Amager onsdag. Her genoptages betalingskravet torsdag morgen.

Hvis man fejlagtigt har fået en parkeringsafgift for manglende betaling under nedbruddet, kan man få den annulleret ved at kontakte Københavns Kommunes Center for Parkering.

På nuværende tidspunkt er 15 af automaterne ude af drift, men det skyldes helt andre årsager end nedbruddet og er ifølge kommunen helt normalt.

/ritzau/