Parlament i Kijev vedtaget love mod aktivister

Skrevet af admin

16/01/2014

Mest læste i dag

Tilhængere af Ukraines præsident vedtog torsdag gennemgribende lovændringer i parlamentet vendt mod oppositionens demonstrationer.

De nye love, der blev støttet af 235 af de 450 parlamentarikere betyder blandt andet, at det er forbudt at opstille telte og bruge højttalere på offentlige pladser, og overtrædelser af disse bestemmelser kan straffes med store bøder eller 15 dage i detentionen.

Også personer og organisationer, som leverer telte eller højttalere til andre, der bryder bestemmelserne, kan straffes.

Der opstod håndgemæng i parlamentet, da det nationale budget blev diskuteret.

Selv om omfattende demonstrationer er taget af i styrke, så fortsætter aktioner vendt mod præsidenten. Hundredvis af mennesker bor stadig i en teltlejr på den centrale plads i Kijev, efter at julen og nytåret førte til et kraftigt fald i protestaktionerne mod præsidenten.

Ukraines oppositionsleder og tidligere indenrigsminister blev bragt til et hospital, efter at han og en halv snes andre demonstranter blev såret under sammenstød med politiet i sidste uge.

Den 49-årige tidligere indenrigsminister Jurij Lutsenko, som var med i den nu fængslede eks-premierminister Julia Timosjenkos regering, blev slået i hovedet.

Det er især unge, der fortsætter protester mod præsidentens beslutning om at lægge en planlagt handelsaftale med EU på is og i stedet forstærke et samarbejde med Rusland.

/ritzau/AFP