»Parlamentet afviser 20 års grøn omstilling«

De danske energiselskaber er rystede over, at redningsplanen fra klimakommissær Connie Hedegaard endte med at blive stemt ned i Europa-Parlamentet i dag.

- Parlamentet siger nej til de sidste 20 års grønne omstilling. Det er et farvel til energieffektivitet, vedvarende energi og kraftvarme, siger Ulrich Bang, EU-chef i Dansk Energi.

Energiselskaberne har presset kraftigt på for at redde kvotemarkedet. Derfor anbefalede de parlamentarikerne at stemme nej. På den anden side har Business Europe argumenteret, at midt i en krisetid nytter det ikke at øge energiomkostningen, som vil være resultatet af Connie Hedegaards forslag.

Det var forventningen, at et ton CO2 ville koste i gennemsnit 30 euro, da kvotesystemet blev lavet. I dag er prisen under fire euro, og det gør, at det slet ikke kan betaler sig at investere i energieffektiviseringer og vedvarende energi.

- Parlamentet er blevet ofre for en skræmmekampagne fra Business Europe (EU-paraply for DI). Nu er spørgsmålet ikke, om kvoteprisen vil falde til nul. Spørgsmålet er, hvornår det sker, siger Ulrich Bang.

Dagens Gossip