»Parlamentet afviser 20 års grøn omstilling«

De danske energiselskaber er rystede over, at redningsplanen fra klimakommissær Connie Hedegaard endte med at blive stemt ned i Europa-Parlamentet i dag.

- Parlamentet siger nej til de sidste 20 års grønne omstilling. Det er et farvel til energieffektivitet, vedvarende energi og kraftvarme, siger Ulrich Bang, EU-chef i Dansk Energi.

Energiselskaberne har presset kraftigt på for at redde kvotemarkedet. Derfor anbefalede de parlamentarikerne at stemme nej. På den anden side har Business Europe argumenteret, at midt i en krisetid nytter det ikke at øge energiomkostningen, som vil være resultatet af Connie Hedegaards forslag.

Det var forventningen, at et ton CO2 ville koste i gennemsnit 30 euro, da kvotesystemet blev lavet. I dag er prisen under fire euro, og det gør, at det slet ikke kan betaler sig at investere i energieffektiviseringer og vedvarende energi.

- Parlamentet er blevet ofre for en skræmmekampagne fra Business Europe (EU-paraply for DI). Nu er spørgsmålet ikke, om kvoteprisen vil falde til nul. Spørgsmålet er, hvornår det sker, siger Ulrich Bang.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip