Parlamentsmedlemmer i masseslagsmål

Det skriver bbc.co.uk. En række af oppositionens parlamentsmedlemmer hævder, at de tirsdag blev udsat for korporlige angreb af medlemmer af Maduros parti.

»De kan slå os, fængsle os, ja slå os ihjel, men vi sælger ikke ud af vores principper,« sagde et af de forslåede parlamentsmedlemmer, Julio Borges, ifølge bbc.co.uk.

Han gik efterfølgende på tv med blåt øje, rifter og hævelser i ansigtet. Tumulten, der foregik bag lukkede døre, kom efter et tiltag, der fratager parlamentsmedlemmer retten til at få ordet i parlamentet, indtil de anerkender Maduro som præsidentvalgets retsmæssige vinder.

Oppositionen hævder, at formanden for nationalforsamlingen, Diosdado Cabello, har søgt at bringe dem til tavshed.

Parterne beskylder hver især hinanden for at have »slået først« og anstiftet urolighederne i parlamentet.

Det nationale valgråd offentliggjorde mandag, at oppositionens kandidat, Henrique Capriles, kun var 225.000 stemmer fra at vinde præsidentvalget.

Capriles har forlangt en omtæling af stemmerne, men valgrådet har kun indvilget i, at cirka halvdelen af stemmerne kan blive talt op igen.

Capriles, der har udtalt, at Maduro »uretmæssigt har stjålet præsidentposten«, overvejer nu at klage over valgets afholdelse til landets højesteret.

Både Capriles og Maduro har opfordret deres tilhængere til at gå på gaden 1. maj, og det har skabt frygt for uro i landet på arbejdernes internationale kampdag.

Dagens Gossip