Parrådgivning et folkekirkeligt fælles projekt

Bispekandidat til bispevalget i Haderslev, Kaj Bollmann (sognepræst i Jyllinge), deltog tirsdag aften i et præsentationsmøde i Vamdrup. Her foreslog han parrådgivning som et folkekirkeligt fælles projekt. Det falder meget godt i tråd med det arbejde som borgmester Jørgen Pedersen i år har sat i gang for at forebygge skilsmisser i Kolding Kommune.

Rådgivning for par og familier kunne være det næste store fælles projekt i folkekirken. Det sagde sognepræst Kaj Bollmann, som er kandidat til bispevalget i Haderslev, på et præsentationsmøde i Vamdrup tirsdag aften.

Kaj Bollmanns forslag kom som et svar fra en spørger, der med anledning i DRs aktuelle serie om skilsmissers følger for børnene spurgte, hvad bispekandidaten mente, hvad der kunne være kirkens opgave i den forbindelse.

Kaj Bollmann henviste i den forbindelse til gode erfaringer i en del sogne med de såkaldte ”prep-kurser”, som er kurser for små grupper af par i kirkeligt regi med en uddannet kursusleder. Kurserne har til formål at få parrene til at tale bedre sammen, forebygge konflikter og kriser og i det hele taget få familien til at fungere bedre.

For år tilbage blev minikonfirmanderne et fælles projekt for hele folkekirken, på tværs af kirkelige retninger og skel, og det har fået meget stor betydning. Tiden kunne være inde til et tilsvarende fælles projekt på et helt andet område nemlig i forhold til familierne, sagde Kaj Bollmann. Det ville samtidig kunne bygge bro på tværs af den splittelse, som de seneste års balladesager har skabt, og netop hvis broen blev bygget på selve konfliktområdet: parforholdet, ville det være et positivt symbol på folkekirkens sammenhængskraft, sagde Kaj Bollmann, der i sit valggrundlag lægger vægt på at styrke fællesskabet i folkekirken.

Han forestillede sig, at rådgivning for par og familier kunne udbydes i alle provstier i et samarbejde mellem sogne, så ingen har langt til et sted, hvor tilbuddet udbydes.

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip