Parterne tror på aftale om kontanthjælpsreform onsdag

»Vi er tæt på, men der udestår stadig nogle spørgsmål, der ikke kunne afklares i aften. Der skal lige findes enighed om de sidste ting i forhold til udkommet af denne her reform,« siger Venstres finansordfører, Peter Christensen (V).

Venstre, Konservative og Liberal Alliance ser gerne, at udbyttet af reformen bliver større end den en milliard kroner om året, regeringen har lagt op til.

»Det har jo også betydning for, hvad vi kan gøre af gode ting for at skabe job i forbindelse med vækstpakken, for finansieringen kommer jo blandt andet fra kontanthjælpsreformen og su-reformen,« tilføjer han.

Venstre ønsker desuden friheden til at kunne genindføre et kontanthjælpsloft efter et eventuelt magtskifte.

»Vores synspunkt om, at man bør have et kontanthjælpsloft, sådan at et ægtepar på kontanthjælp ikke skal tjene 27.000-28.000 kroner for at det kan svare sig at tage et job, vil være gældende også i fremtiden, men de politiske bindinger er af gode grunde ikke på plads endnu, når der ikke er en aftale,« siger han.

Selvom parterne altså ikke landede en aftale tirsdag aften, ser det lovende ud, mener blandt andre De Konservatives arbejdsmarkedsordfører, Benedikte Kiær (K).

»Vi var tæt på, og det er i rigtig god gænge, men i stedet for at sidde og køre i ring, er det en god ide lige at få lidt søvn og få de sidste tekster og beregninger på plads, før vi sætter det sidste punktum,« siger hun.

Om de sidste knaster siger Benedikte Kiær:

»Vi har et lidt større ambitionsniveau end regeringen i forhold til, hvad der skal komme ud af reformen med beskæftigelseseffekter og provenuet. Det er nogle af de ting, vi har talt om, og som der er blevet regnet på siden i går (mandag, red.). Lad os se, om der kommer en aftale i morgen. Det håber jeg.«

Også DFs arbejdsmarkedsordfører, Bent Bøgsted (DF), forventer, at de sidste detaljer falder på plads onsdag.

»Det har noget at gøre med den indsats, der bliver gjort over for de unge. De skal ud og have en uddannelse, de skal hjælpes til at få et job, og vi skal være sikre på, der er praktikpladser,« siger han og fortsætter:

»Vi har hele tiden sagt, at vi ikke ønsker, at de unge under 25 år skal have forsørgerpligt. Det vil vi gerne have hævet, og det er vi ikke færdige med at snakke om endnu.«

Det er partierne Venstre, De Konservative, Socialdemokratiet, Danske Folkeparti, Det Radikale Venstre og SF, der står bag det nuværende kontanthjælpsforlig »Flere i Arbejde« fra 2002. SF er dog først trådt ind i forligskredsen efter, de kom i regeringen i 2011.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip