Partier stiller betingelser for kortere politiuddannelse

Selvom justitsminister Søren Pind (V) fortsat hverken vil be- eller afkræfte, om regeringen pusler med en kortere uddannelse til landets betjente i håb om, at det vil styrke dansk politi, så stiller de øvrige partier nu flere modkrav til forslaget.

Det sker efter onsdagens forhandlinger om en kommende flerårsaftale for politiet i Finansministeriet.

- Regeringen mener, at der er nogle muligheder for en forkortet uddannelse, og vi kan godt overveje det forslag, siger Dansk Folkepartis retsordfører, Peter Skaarup.

- Men det kræver en ting, og det er, at vi får væsentligt flere politibetjente i Danmark, blandt andet til grænsekontrol. Og vi har sagt til justitsministeren, at vi ikke kommer uden om at lave en reel grænsekontrol permanent på grænsen, siger han.

Regeringen har selv i sit regeringsgrundlag talt for at styrke kontrollen ved grænserne, men den permanente tilstedeværelse, som Dansk Folkeparti nu bringer ind i forhandlingerne, er ikke nævnt.

Socialdemokraterne vil have en garanti for, at forkortelsen af politiuddannelsen ikke må medføre, at uddannelsen også bliver dårligere.

- Når det kommer til politiuddannelsen, så er det meget vigtigt for os, at der er fortsat høj kvalitet, og der må Søren Pind kunne lægge hovedet på blokken og gøre det klart, at de ikke bliver forringet med det, der her er lagt op til, siger politisk ordfører Nicolai Wammen.

Søren Pind vil som nævnt ikke kommentere det forslag, som de øvrige partier ellers drøfter ivrigt i offentligheden.

- Det er denne her regerings intention at styrke dansk politi, fagligt såvel som operationelt. Vi har behov for at drøfte indholdet af politiuddannelsen og se, om vi kan gøre den endnu bedre, lyder det fra justitsministeren.

/ritzau/

Dagens Gossip