Partier vil presse Venstre til at lave flygtningelandsbyer

Skrevet af admin

19/01/2016

Dagens topnyheder

Folketingets to største partier finder nu sammen på et centralt område i udlændingepolitikken. Det skriver Jyllands-Posten og DR.

Med støtte fra De Konservative har Socialdemokraterne og Dansk Folkeparti i folketingssalen onsdag 90 mandater, der er enige om at presse regeringen til at forberede statsligt drevne flygtningelandsbyer.

Med en fælles vedtagelse har S, DF og K aftalt at pålægge regeringen at fremlægge et konkret forslag til, hvordan flygtningelandsbyerne kan etableres.

I første omgang skal regeringen have en undersøgelse klar om de omstridte landsbyer inden 1. marts.

Målet fra partierne bag forespørgslen er at hjælpe de økonomisk trængte kommuner med asyludfordringen og indkvarteringen.

Dansk Folkepartis formand, Kristian Thulesen Dahl, fremhæver, at partiet med den nye S-DF-alliance kan få mere af sin politik igennem.

- Det glæder mig da, at Mette Frederiksen nu markerer, at det drejer sig om den politik, man laver, og ikke hvem man samarbejder med, siger DF-formanden til Jyllands-Posten.

Socialdemokraterne har det også fint med et DF-parløb, men der er stadig helt afgørende forskelle på partiernes flygtningepolitik, mener Socialdemokraterne.

- Der er store uenigheder mellem Dansk Folkeparti og Socialdemokraterne på det her område, fordi vi vil have integrationen til at lykkes, siger Socialdemokraternes formand, Mette Frederiksen, til DR.

- Men det, vi er enige med Dansk Folkeparti om, er, at det er nødvendigt at tænke sig om i asyl- og integrationspolitikken, fordi vi har en regering, der bare sender regningen videre til kommunerne, og det er hverken fair eller rimeligt, siger hun.

Regeringen har flere gange afvist at indføre flygtningelandsbyer.

/ritzau/