Partifæller i oprør mod Cameron

Her stemte omkring en tredjedel af underhusets konservative medlemmer for et forslag om at udtrykke beklagelse over, at Camerons løfte om en afstemning om Storbritanniens EU-medlemsskab ikke indgår i regeringens planer for det kommende år. Forslaget blev afvist, men langt størstedelen af de 132 ja-stemmer kom fra premierministers eget konservative parti.

Resultatet skaber fornyet blæst om den britiske rolle i EU. Det konservative parti er under pres fra det EU-kritiske UK Independence Party, der vinder frem i meningsmålinger. Det har udløst uro blandt de mere EU-skeptiske konservative parlamentsmedlemmer, der kræver, at Camerons løfte om en folkeafstemning inden 2017 gøres bindende.

De konservative politikere bag onsdagens afstemning, Peter Bone og John Baron, afviser ifølge BBC, at de nærer mistillid til deres partileder. Ikke desto mindre er der brug for at få fastlagt en dato for afstemningen, mener de.

Til BBC siger John Baron, at han har tiltro til David Cameron, men politikere har tidligere brudt løfter om afstemninger, og derfor har befolkningen brug for at blive overbevist om premierministerens gode intentioner, mener han.

»Vi bøjer os ikke. Vi har brug at få vedtaget en afstemning i denne parlamentssamling, hvis det næste parlament skal slå bro over dette underskud af tillid,« siger John Baron.

Dagens Gossip