Partifæller uenige om nedrivning af Vonsilds øjebæ

Vonsilds øjebæ, Vonsild Mølle, har skabt uenighed blandt byrådsmedlemmerne Hans Erik Adsbøl og Bjarne Juel Møller – begge fra Dansk Folkeparti.

Hans Erik Adsbøl, der bor i Vonsild, vil have den faldefærdige mølle revet ned og det var der netop mulighed for, da kommunen kunne få del i byfornyelsespenge. Nedrivningen blev anslået til at koste 300.000 kroner og dermed skulle Kolding Kommune ”kun” betale halvdelen, 150.000 kroner.

Men i mandags stemte et stort flertal i plan- og miljøudvalget, heriblandt Bjarne Juel Møller (DF), forslaget ned.

Flertallet vil i stedet forsøge sig med en model, som før er afprøvet – og mislykkedes. De vil nemlig have Lejerbo til at købe grunden. Dermed bliver det også boligselskabet, der skal stå for oprensningen af den forurenede jord.

Byrådsmedlem Hans Erik Adsbøl var mandag meget skuffet over beslutningen:

- Jeg er målløs over den afgørelse. Jeg regnede jo med, at der ville være et flertal for at det fjernet, men så let slipper de ikke, sagde han i mandags til Dagens.dk.

Helhedsplanen har tre punkter, som er nedrivning, oprensning af grunden samt opførelse af nye boliger via et samarbejde med Lejerbo.

Modsat Hans Erik Adsbøl, støtter Bjarne Juel Møller forslaget:

- Kolding Kommune kan ikke bare forlange  en nedrivning uanset om vi sætter penge af til det. Det kræver både ejerens og dennes kreditors accept, Jeg er overbevist om, at den hurtigste vej til nedrivning og forskønnelse af Vonsild går via nævnte helhedsløsning, skriver Bjarne Juel Møller i et læserbrev.

Nu kan der så sagtens gå flere år endnu, inden borgerne i Vonsild – måske får Vonsild Mølle revet ned.

Dagens Gossip