Partimedlemmer vender Vestager ryggen

Forud for partiets landsmøde i denne weekend må De Radikale notere sig en stor tilbagegang i medlemstallet. Det skriver netavisen Altinget.dk.

1600 medlemmer har forladt regeringspartiet på kun halvandet år, viser opdaterede medlemstal. Det svarer til, at hvert sjette medlem har forladt partiet.

Lektor ved Københavns Universitet, Karina Kosiara-Pedersen, som forsker i partierne og deres medlemmer, vurderer, at forårets skolekonflikt og den nye offentlighedslov bærer en del af skylden for medlemsflugten.

- Der er ingen tvivl om, at der er nogle partimedlemmer, som mener, at partiet har ofret noget af sit hjerteblod som eksempelvis folkeskolen og offentlighedsloven.

- Det er helt naturligt, at en konflikt med skolelærerne koster medlemmer for De Radikale, som står stærkt blandt lærerne, siger Karina Kosiara-Pedersen til Altinget.dk

I skolekonflikten støttede regeringen kommunerne i deres kamp mod lærernes arbejdstidsaftale. Og i foråret var det også stærkt upopulært i det radikale bagland, da regeringen fik vedtaget en ny offentlighedslov.

Radikale Venstre har oplevet nogle store rutsjeture i løbet af nullerne både med hensyn til vælgertilslutningen og antallet af medlemmer. I forbindelse med valget i 2011 fik partiet mange nye medlemmer, og nu er partiet tilbage på niveauet fra årene op til valget i 2011.

De Radikales landsformand, Klaus Frandsen, ser på den baggrund ingen dramatik i tabet af de 1600 medlemmer.

- Langt hovedparten er nogle, der har meldt sig ind på vejen opad, da vi havde succes med nogle enkeltsager. De fleste har ikke aktivt meldt sig ud, men har simpelthen bare undladt at forny deres kontingent, siger Klaus Frandsen til Altinget.dk .

Også i meningsmålinger er De Radikale og partileder Margrethe Vestager gået tilbage på det seneste.

I den seneste Voxmetermåling for Ritzaus Bureau står De Radikale til at få 7,9 procent af stemmerne - svarende til 14 mandater, hvilket er 1,6 procentpoint og tre mandater mindre end ved folketingsvalget i 2011.

/ritzau/

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip