Pas på: 10 ting der giver tyvene et hint om at du ikke er hjemme

Om få uger venter påskens helligdage, mens højsæsonen for skiferie er i fuld gang, og det betyder, at mange danskere forlader deres hjem i flere dage.

Når katten er ude, spiller musene på bordet, men du kan gøre flere ting for at mindske risikoen for at blive udsat for indbrud.

1. Fjern synlige værdigenstande, så de ikke kan ses fra vinduerne.
Tyvene starter ofte med at se, om de kan få øje på værdigenstande gennem vinduerne til huset.

Du kan med fordel fjerne dit fjernsyn eller andre værdigenstande, så de ikke er synlige fra ruderne i dit hjem.

2. Få tømt postkassen
Din postkasse kan hurtigt blive fyldt, hvis du modtager reklamer eller aviser i den.

En propfyldt postkasse er en indikator for at ingen er hjemme, så lav en aftale med din nabo om at få tømt postkassen hver eneste dag.

3. Giver ekstranøglen til en person
Hvis du vil gemme en ekstranøgle på matriklen, så prøv at finde et  ted, der ikke er et oplagt gemmested – altså, lad være med at lægge den under måtten eller den store sten foran hoveddøren.

- At overlade nøglen til en nabo eller et familiemedlem er langt mere sikkert end at efterlade den i nærheden af hoveddøren, siger sikkerhedsekspert Elizabeth Dodson til Mashable.

4. Dit hus skal se beboet ud
Det Kriminalpræventive Råd og TrygFonden råder folk til at bruge tænd/sluk-ure til lys og radio i hjemmet, da det efterlader et indtryk af aktivitet i hjemmet.

5. Pas på de sociale medier
Mange danskere er glade for de sociale medier, men pas på med at dele feriebilleder og 'checke ind' på de steder, du besøger på din rejse.

Vent med at dele oplevelserne på nettet til du er kommet hjem.

6. Rod lidt
Du kan med fordel efterlade børnecykler og haveredskaber i haven, da lidt rod efterlader et indtryk af aktiviter i hjemmet.

7. Få fyldt din skraldespand
Din skraldespand vil blive tømt, når du ikke er hjemme, så bed dine naboer om at smide lidt skraldeposer i spanden, da dit hus dermed ser beboet ud.

8. Undgå at have høje hække, buske og hegn, da disse giver tyvene arbejdsro, når de tømmer dit hjem.

9. Nabohjælp råder folk til at gemme smykker på steder, som virker uinteressante for tyven – det kan være bryggers og køkkener.

10. Vær opmærksom på ændringer ved dit hus
På Dagens.dk har vi tidligere skrevet om tyve, der efterlader mærker på folks husnumre og postkasser.

Det kan være tegn på, at tyve holder øje med dit hjem, og derfor kan du med fordel være opmærksom på ændringer ved dit hus.

Læs også: Advarsel: Her er indbrudstyvenes seneste trick

Følg Dagens Tips og Tricks for flere lignende artikler:

 

 

Dagens Gossip