Pas på bilister: I næste uge giver politiet dig bøde for denne "lille" fejl

Skrevet af Sol Stoffregen

23/04/2015

Dagens topnyheder

Rigspolitiet vil i næste uge gribe ind overfor bilister, der har glemt eller ser stort på en vigtig detalje, som alle har lært, mens de tog kørekort.

Du har helt sikkert prøvet det: Du kører bag en bilist, der bliver i overhalingssporet, selvom der er masser af plads i den højre bane, og der står i færdselsloven, at man skal holde til højre.

Læs også: Kommende far standset i trafikkontrol: Højgravid kone med veer lå på bagsædet

Fra mandag den 27. april til søndag den 3. maj vil alle politikredse sætte ind over for bilister, der ikke kan finde ud af at holde til højre på vejen. Og hvis du bliver vinket ind til siden, vil politiet kvittere med en bøde. Det oplyser Rigspolitiet.

- Bilister, der ikke holder til højre, sinker ofte trafikken for de bagvedkørende. I Vejdirektoratet arbejder vi for at skabe god fremkommelighed på vejene, og derfor er det vigtigt, at bilister trækker ind til højre, så snart der er plads efter en overhaling. Det giver en mere glidende trafik, større trafiksikkerhed og en bedre udnyttelse af vejen, siger Marianne Foldberg Steffensen, som leder trafiksikkerhedsafdelingen i Vejdirektoratet.
  
Den landsdækkende indsats er et samarbejde mellem politiet og Vejdirektoratet, som har lavet en video, der viser, hvordan bilister skal placere sig på veje med flere vognbaner. 

 

 

Se videoen her: