Pas på: Denne plante kan give børn og voksne væskende sår

Den grønne og hvide plante ser ganske fin og harmløs ud på afstand, men alle, der har været i nærkontakt med den aggressive kæmpebjørneklo ved, at den er et smertefuldt bekendtskab.

Ifølge Søndagsavisen er kæmpebjørnekloen af samme årsag den eneste plante i Danmark, som alle borgere ved lov er tvunget til at bekæmpe.

Saften fra kæmpebjørnekloen er giftig og kan efterlade store væskende sår på kroppen, som ikke heler i månedsvis. Den efterlader desuden grimme ar, og hvis man får saften i øjnene, risikerer man at blive blind.

Ifølge Naturstyrelsen skal man straks vaske sig med vand og sæbe på det udsatte område, hvis man kommer i kontakt med den giftige plante. Derudover skal huden beskyttes mod sollys de næste to døgn, og man bør opsøge læge. 

Kæmpebjørnekloen skaber ligesom i Danmark også store problemer i England, hvor flere personer har oplevet at blive slemt tilredt af mødet med planten.

En mor fortæller til britiske Metro, at hendes datters sår ikke er helet et helt år efter, at pigen kom i nærkontakt med kæmpebjørnekloen. 

Billederne taler for sig selv.

Du kan se på Naturstyrelsens hjemmeside, hvordan du genkender kæmpebjørnekloen. Den forveksles nemlig ofte med den almindelige bjørneklo samt andre planter.

Her er det også beskrevet, hvordan du kan bekæmpe den, hvis den vokser på din grund. 

Følg Dagens Sundhed for flere lignende artikler:

 

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip