Pas på: Dette kan hurtigt ske med hundens poter, hvis du ikke er opmærksom om sommeren

Det er lidt af et ansvar at være hundeejer - det gælder ikke mindst, når det er sommer, og solen bager ned fra en skyfri himmel udenfor.

Så er det nemlig vigtigt både at give din hund masser af frisk vand, sørge for at køle den lidt ned, og tage den med dig, når du forlader din varme bil.

Læs mere: Derfor stirrer din hund på dig, når den skider

Men der er faktisk en vigtig ting mere, som du måske ikke lige har tænkt over, at du burde være opmærksom på. Varm asfalt kan nemlig være rigtig hård kost for sarte hundepoter.

Det skriver The Dodo.

- Om sommeren kan asfalten kan blive meget varm og brænde dit kæledyrs poter, så gå med din hund på græsset, hvis det er muligt, lyder det fra den amerikanske dyreorganisation Humane Society of the U.S.

Læs mere: 3 hunde ligger på tæppet i stuen - hold så øje med poterne

Hvis du er i tvivl om, hvorvidt asfalten er for varm, kan du selv lave en lille test. Læg din håndryg fladt ned på asfalten. Hvis du kan ikke kan holde hånden der i fem sekunder, så er asfalten for varm til, at din hund bør gå på den.

Hvis der ikke er andre muligheder, så bør du måske vente med at lufte din hund, til temperaturen er faldet lidt igen. Ellers kan du prøve at putte potevoks på din hund, for at skåne dens trædepuder. Du kan også prøve at give din hund små speciallavede stofsko på, hvis den vil være med til det.

Læs mere: Hunden nægter at forlade skrigende pige, men så opdager mormor noget på poten, som chokerer hele familien

På den måde kan både hund og ejer få en skøn og sikker sommer.

 

Følg Dagens Dyr for flere lignende artikler:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip