Pas på din hund i kulden: Bølle var i livsfare, men så dukkede en varmblodig helt op

Den daglige gåtur ved Amager Strand udviklede sig i går til et spørgsmål om liv eller død for Flemming Steen Nielsen og hans lille hund.

På den kolde vinterstrand i København fik Bølle øje på nogle svaner og ænder ved en bro, og synet fik hunden til at sætte i løb og jagte fuglene.

En svane løb med hunden i hælene ud på et tyndt lag is, der ikke kunne bære den firbenende skabning, og sådan gik Bølle gennem isen omkring 15-20 meter fra land.

- Jeg stod fuldstændig paralyseret og så det, siger Flemming Steen Nielsen.

Han forklarer, at en hjertefejl holdt ham fra at bevæge sig ud i det iskolde vand.

- Den lille hund kæmpede som rasende. Jeg kunne se, at han blev svagere og svagere, af og til forsvandt han helt under vandet. Det var fuldstændig forfærdeligt at se, siger Flemming Steen Nielsen til Dagens.dk.

Men nærmest ud af det blå kom der en mand på omkring de 30 år.

- Han sagde slet ikke noget, tog sine sko og tøj af, beholdt underbukserne på. Jeg kunne se, at min hund var tæt på at dø. Uden ståhej gik denne hædersmand ud og hentede min lille hund, siger Flemming Steen Nielsen fra Amager.

Den fremmede mand afleverede Bøller i armene på den paralyserede hundeejer, der helt paf ikke fik sagt ordentligt tak til den tavse helt, der tog sit tøj og gik.

- Min forstand fungerede ikke. Jeg var lamslået, siger Flemming Steen Nielsen, der skyndte sig at tage til dyrelæge med Bølle, der havde en kropstemperatur på  29 grader.

Først da det stod klart, at hunden ville overleve, begyndte amagerkaneren at tænke på den varmblodige helt.

- Jeg fik gang i hjernen og tænkte; 'hvad fanden skete der', og så kom jeg i tanke om den fantastiske mand, siger Flemming Steen Nielsen og fortsætter:

- Min samvittighed blev sort over, at jeg ikke fik givet ham et kram.

Så da han kom hjem, satte han sig foran computeren og skrev et Facebook-opslag om dagens voldsomme episode ude ved stranden.

Læs også: Pitbullen har været plaget hele livet, men vent til den får et varmt bad for første gang

Han efterlyste viden om, hvem den handlekraftige mand var, og flere timer senere var opslaget på det sociale medie delt over 4.000 gange.

De mange delinger virkede. I går aftes fandt Flemming Steen Nielsen frem til identiteten på manden, og de har aftalt at mødes i weekenden.

Her får Flemming Steen Nielsen mulighed for at takke manden for at redde Bølle fra druknedøden, og sådan blev slutningen god på historien, der dog her på falderebet kommer med en påmindelse om, at hundejere bør være opmærksomme på risikoen, når deres ven på fire ben bevæger sig ud på is.

- Det var en af de værste dage i mit liv, konkluderer Flemming Steen Nielsen. 

Følg Dagens Helte for flere lignende artikler:

 

 

Dagens Gossip