Pas på din iPhone - dansetyve på spil

Der er god grund til at holde ekstra godt fast på mobiltelefonen for tiden. Den er nemlig blevet et særligt populært bytte blandt tyve og røvere.

Forbryderne udser sig gerne yngre ofre i nattelivet med nyere telefoner, allerhelst af mærket iphone, som har en værdi på adskillige tusinde kroner.

- Siden 1. april har vi modtaget 395 anmeldelser om stjålne mobiltelefoner, hvor langt de fleste er iphones, fortæller politikommissær Mogens Brøndum fra Østjyllands Politi til Ritzau.

Han fortæller, at ofrene typisk er unge mænd og kvinder i 20'erne, som for eksempel er på café eller diskotek.

- 286 af sagerne er fra Aarhus C, og ud af dem er 84 af sagerne fra Åboulevarden, hvor vi har vores cafémiljø i byen, fortæller Mogens Brøndum.

Telefontyvene har et utal af metoder til at få fat på de kostbare mobiler. Enkelte gange bruger de vold og trusler, så der i juridisk forstand er tale om et røveri. Det har været tilfældet i 20 af sagerne.

- Men ofte sker det ved, at der kommer en person hen og spørger, om han må låne en telefon. Og når man så er i festligt lag, siger man måske ja, og så løber han af sted med den, fortæller Mogens Brøndum.

Mange telefoner forsvinder også ved, at de slet og ret bliver flået ud af hånden på folk, som går og benytter telefonen. Andre igen ligger fremme på et bord, hvor de bliver stjålet. Også traditionelle lommetyve er inde i billedet.

- Folk sidder jo ofte med deres telefoner fremme, når de er ude i byen, og så er det nemt for gerningsmændene at spotte, hvor de dyre telefoner befinder sig, fortæller Mogens Brøndum.

Også de såkaldte dansetyve, som afleder folks opmærksomhed ved at danse tæt op ad dem, optræder i flere anmeldelser.

/ritzau/

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip