Pas på: Disse bilister holder politiet særligt øje med i denne uge

- Gang på gang er der sket ulykker på vejene, som kunne have været undgået, hvis hænderne var blevet på rattet og øjnene på trafikken. Alt for mange bilister bruger af og til deres koncentration på mobilen, radioen, GPS´en eller med at spise i stedet for at holde øje med, hvor de kører. Det betyder, at der er uopmærksomhed involveret i hver tredie trafikulykke.

Sådan lyder opsangen fra Rådet for Sikker Trafik.

Rådet er utilfreds med danskernes svar i en ny undersøgelse. Her svarer 62 procent, at de meget ofte, ofte eller nogen gange drikker eller spiser bag rattet. 22 procent læser sms'er eller tjekker på anden vis telefonen, mens 31 procent roder med GPS'en.

Sammen med Forsikring & Pension, 69 af landets kommuner samt politikredsene gennemfører rådet derfor i denne uge ekstra kontrol som en del af kampagnen ”Kør bil, når du kører bil”.

- Det betyder meget for trafiksikkerheden, at Politiet gennemfører de her kontroller. Hvis vi kan få flere til at koncentrere sig om at holde øjnene på vejen og trafikken, så vil meget være vundet. Når man er uopmærksom i blot få sekunder, så risikerer man at overse modkørende, cyklister eller fodgængere på vejen, siger Lisbeth Sahl, der er seniorprojektleder i Rådet for Sikker Trafik.

Herunder er det muligt at tjekke, om din kommune er med i samarbejdet, der altså går ud på at tjekke og straffe uopmærksomme bilister:

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip