Pas på: Disse faktorer får dig til at spise mere

Nyhedssitet Huffingtonpost.com har samlet en række forskningsresultater, der peger på, at meget af det, vi putter i munden, sker mere eller mindre ubevidst.

Det er i stedet udefrakommende faktorer, der afgør, hvilken form for mad du vælger, og hvor meget du ender med at spise af den.

Løsningen er i stedet at blive bevidst om det, når du befinder dig i situationer, hvor du let bliver forledt til at spise mere, end du egentlig ønsker.

Sådan undgår du at overspise. Få styr på trangen, se mere på Q.dk

Her er fire overraskende årsager til, at vi spiser for meget:

Miljøet, du er i, bestemmer
En undersøgelse, der er blevet offentliggjort i tidsskriftet Personality and Social Psychology Bulletin viste, at deltagerne i undersøgelsen spiste lige mange popcorn i biografen, hvad enten popcornene var nypoppede, eller de var gamle og seje.

Ifølge en af forskerne bag David Neal, professor i psykologi, så viser undersøgelsen, at miljøet udløser den usunde adfærd.

Han mener i stedet, at vi bliver nødt til at manipulere vores hjerner til at tage kontrollen i stedet for at forlade os på viljestyrke og gode intentioner.

syv råd til at styre din sukkertrang på Femina.dk

Du bestiller det, dine venner bestiller

Sidder du på en café med dine venner, som alle bestiller burger med pommes frites, så er der en stor sandsynlighed for, at du vælger en lignende ret frem for en sundere salat.

Det viser en undersøgelse, der blev offentliggjort på kongressen Agricultural and Applied Economic Association.

Brenna Ellison fra University of Illinois, en af forskerne bag projektet, forklarer, at vi ikke har lyst til at skille os ud, og det er bl.a. det, der får os til at bestille det samme som vennerne.

Størrelsen og formen på dit vinglas

Sandsynligheden for, at du drikker mere, end du tror, er stor, hvis vinen bliver serveret i et stort glas. Især hvis det også er bredt.

Det viser en undersøgelse fra Iowa State University.

Vi fokuserer simpelthen mere på mængde vertikalt end horisontalt, og det vil sige, at et bredt glas får os til at tro, at der er mindre vin i, end det er tilfældet.

Du spiser det, du har i skabet

En undersøgelse fra Cornell University har vist, at du spiser det, du først får øje på, når du åbner dit skab eller køleskab.

Det er afgørende, om det først er frugtskålen eller fadet med kager, der står forrest, forklarer Brian Wansink, der er en af forskerne bag undersøgelsen.

Vi tror, vi er for kloge til at lade os narre, men det viser sig, at det ikke er tilfældet, fastslår han.

Lisbeth Madsen, NewsDesk, Aller Media

Dagens Gossip