Pas på: Disse madrester ødelægger opvaskemaskinen

Måske har du hørt, at du helst ikke skal skylle dit bestik og service, inden du sætter det i opvaskemaskinen. Men det er kun delvist korrekt. Der er nemlig visse madrester, som det er vigtigt, du får fjernet grundigt, fordi de ellers kan ødelægge maskinen. Desuden skal du fjerne alle stykker af mad, inden du sætter service og bestik i.

- Det er vigtigt at skylle alle større madrester væk, siger Malin Skaar, der er leder af Forbrukerservice i Lilleborg A/S til KK. no.

Har du en bakteriebombe på badeværelset? Tjek om dine produkter er bakteriefyldte på Soendag.dk

Og nogle madrester er vigtigere end andre:

- Ris kan trænge igennem hullerne i spulearmene og spærre for vandtilførslen, siger Malin Skaar.

Væk med rå æg

Desuden skal alle rester af rå æg også fjernes helt, forklarer hun. Ellers kan det give problemer, når det varme vand får æggene til at stivne, hvilket vil ske, hvis du kører programmer over 60 grader.

- Æg koagulerer ved høje temperaturer, siger Malin Skaar og forklarer, at æggeresterne tit vil blive liggende i maskinen og være skyld i, at den ikke vasker så rent fremover.

Har du gammel mad på køl? Så længe kan dine madvarer holde sig i køleskabet. Tjek det på Soendag.dk

Lad saucen være

Hvis du har hørt, at du ikke skal fjerne alle rester af mad på det, du stiller i maskinen, så er det dog ikke helt forkert. Der er mange nye maskiner, som har smarte vaskeprogrammer, der selv kan aflæse, hvor beskidt indholdet i maskinen er og kører et program derefter.

- En del intelligente maskiner har brug for lidt snavs for at køre de lange programmer, og det er derfor bedst at lade noget skidt være tilbage, som fx sauce, siger Malin Skaar.

Af Lisbeth Madsen, NewsDesk, Aller Media.

Dagens Gossip