Pas på: Du dør tidligere hvis du sidder du for meget ned

Det virker måske som det eneste du har lyst til at lave, og måske føler du lige frem, du fortjener det efter års slid på arbejdsmarkedet, at nyde din alderdom. Siddende. På sofaen, i lænestolen eller med kaffen ved spisebordet. Du skal bare passe på, for det slider på dig, skriver The Huffington Post.

Få fire råd der fører til et bedre arbejdsliv på familiejournal.dk

Det rammer helbredet

Det er Cornell University's College of Human Ecology, der står bag studierne og de viser, at for meget sidden stille sættes i forbindelse med flere sundhedssygdomme. Og det er altså efter, at der er taget højde for andre kroniske sygdomme, helbredet generelt og det fysiske velvære.

En gåtur er en god ide, hvis man har kræft. Se hvorfor på familiejournal.dk

Undersøgelserne har fulgt 92,234 kvinder mellem 50 og 79 år, der sad ned mellem ni til 10 timer om dagen, og de fulgte dem i en periode på 12 år. Ud fra det er de nået frem til klare resultater, der peger på at netop stillesiddende kvinder skal passe på.

Du er værre stillet end du tror

Forsker bag undersøgelsen og assisterende professor ved universitetet, Rebecca Seguin, siger:

- Det har tidligere været antagelsen, at hvis du er i form og lever et fysisk aktivt liv, så vil det beskytte dig, selvom du tilbringer enorme mængder tid med at sidde ned….I virkeligheden er du, hvis du lever sådan, langt dårligere beskyttet mod sundhedsmæssige påvirkninger end du tror.

Faktisk viste studierne, at kvinder som bruger mere end 11 timer på at slappe af og sidde ned om dagen, har 12 procent højere risiko for at dø tidligt sammenlignet med de kvinder, som kun bruger fire timer eller mindre på afslapning og på at sidde ned om dagen.

Af Mette Skøtt, familiejournal.dk/NewsDesk Aller Media.

Dagens Gossip