Pas på dyrene nytårsaften: Dette bør du gøre

Nytårsaften er langt fra dyrenes fest. 

Der er derfor nogle overvejelser, du bør gøre dig, om, hvordan du bedst beskytter din hund, kat eller andre kæledyr på en aften, hvor raketterne flyver og bomberne sprænger. 

Her er nogle af rådene, som er hentet fra henholdsvis forskellige dyrlægesites og Dyrenes Beskyttelse. Læs også sidste års råd fra en veterinærsygeplejerske med speciale i hunde- og katteadfærd, som Dagens.dk talte med. 

Rådene lyder som følge:

I løbet af dagen: 
Luft din hund, leg med din kat eller andet dyr så meget, at de er trætte og sover dybt og trygt, når raketterne begynder at buldre.

Luft din hund i snor, så den ikke bliver forskrækket af et pludseligt brag og løber væk. 

På aftenen:
Hold dit dyr inden for og så langt væk fra larmen som muligt. Luk kattelemmen, tag evt. selv væk med dyre,t eller få nogen, du kender, til at passe det på landet eller et afsides sted. 

Giv dit dyr en tyggepind, noget nyt kradselegetøj eller andet, der kan aflede dets opmærksomhed noget tid. 

Overvej, hvad du selv fyrer af - måske skal du droppe indendørs bordbomer og de helt store raketter, som dit dyr kan høre, hvis det er i nærheden af dig. 

Gør det hyggeligt for dit dyr - tal roligt til det, selv når det er bange. Lad det være bange og tilbyd det evt. et gemmested - under sengen, mellem nogle dyner, eller hvad der giver mening for jer. 

Spil musik eller lad tv'et være tændt i det rum, hvor dyret befinder sig og rul gardinerne for, så der er noget, der tager af for lyden udenfor. 

Læs også: Forskere: Kokain er proppet med ormekur til dyr - kan få din hud til at rådne

Følg Dagens Dyreriget for flere lignende artikler:

 

 

Dagens Gossip