Pas på: Dyrere at betale i danske kroner på ferier

Danske turister får ofte tilbuddet om, hvorvidt de vil betale i lokal eller dansk valuta, når de er på ferie og betaler med betalingskort. Men man skal tænke sig godt om, inden man vælger, for vælger man at betale i danske kroner, ender det oftest med at blive dyrere.

Sådan lyder anbefalingen fra FDM Travel, der gennem flere pristjek har konstateret, at det generelt er billigst, at vælge den lokale valuta. Forskellen ligger i, at butikken selv kan sætte vekselkursen og samtidig kan finde på at lægge et vekselgebyr oven i for at have gjort kunden en tjeneste.

»Det er udelukkende den rejsendes valg, hvorvidt man ønsker at betale i den lokale valuta eller i danske kroner. Og det kan godt betale sig at være opmærksom på forskellen. Et pristjek, som FDM travel har lavet hos en større tøjkæde i London, viser for eksempel, at der på den pågældende dag blev tillagt et gebyr på 2,5 procent ved betaling i danske kroner, og det kan endda være højere andre steder,« siger administrerende direktør i FDM Travels, Jan Lockhart.

Servicen, hvor man selv kan vælge valuta, er blevet mere udbredt, efter betalingsprocessen Dynamic Currency Conversion (DCC) er blevet indført. Den blev indført, for at kunden har et bedre begreb om, hvor mange penge de faktisk bruger.

Muligheden for selv at bestemme, om man vil betale i udenlandsk eller dansk valuta, findes ofte i turistområder, og specielt på restauranter, hos store kædebutikker, biludlejninger og i lufthavne.

Dagens Gossip