Pas på falske betjente under bilferien

Der er ingen garanti for, at forsikringen dækker tabet, hvis bilen er blevet plyndret for værdier under ferieturen sydpå.

Sådan lyder det fra advokatkæden Ret&Råd, der sammen med Gouda Rejseforsikring advarer ferierende danskere mod tricktyverier - også de kreative af slagsen, hvor falske politibetjente standser bilen.

»En del biltyverier opstår ved, at folk lokkes ud af bilen af for eksempel falske betjente i Østeuropa. Betjentene oplyser, at de skal tjekke bilen for ting, der er medbragt ulovligt, eller at der er tale om razzia. I sådanne tilfælde er risikoen for, at hele bilen stjæles med al bagage, meget stor,« fortæller assistancechef hos Gouda, Karin Tranberg.

Skulle man være så uheldig at blive offer for et udspekuleret tricktyveri, er der ingen sikkerhed for, at man kan få erstatning.

»Typisk vil forsikringsselskaberne ikke udskrive erstatning, fordi kunderne i forsikringsmæssig forstand har været uforsigtige og ikke aktivt sikret, at værdierne i bilen har været ude af syne,« siger direktør Casper Hauberg Grønnegaard fra Ret&Råd.

»Har man for eksempel ikke fjernet smykker, ure, punge, mobiltelefoner, kontanter eller rejsekufferter, så de ikke kan ses udefra, så dækker forsikringen ikke. Værdier i bilen skal være gemt væk eller aflåst i bilen eller på hotelværelset,« forklarer han.

Sidste år registrerede SOS International og Gouda Rejseforsikring omkring 700 anmeldte sager om tyveri fra bilen, indbrudsforsøg og hærværk på bilen i udlandet. Cirka 50 danskere fik bilen stjålet på bilferien. Europæiske Rejseforsikring oplevede i alt 12 tilfælde af tyveri, mens Tryg og Codan ikke har specifikke tal på tyveri- og indbrudssager i udlandet.

Hos Gouda Rejseforsikring fortæller Karin Tranberg, at især unge mennesker på bilferie glemmer at låse bilen.

»Vi kan også se, at denne generation i højere grad lader bilen stå med al bagagen, for eksempel under overnatninger på vej ned i Europa og i løbet af ferien. Desværre er det langt lettere at stjæle fra bilen, og så får tyvene en hel del mere med i farten,« siger Karin Tranberg og kommer med et godt råd:

»Man skal være meget forsigtig med at stoppe, hvis det virker mistænkeligt. Særligt på rastepladserne skal man være opmærksom. Nøglen skal altid tages med ud af bilen, hvis man bliver stoppet, så man ikke kan stjæle bilen«.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip