Pas på: Falske Facebook-venner fupper danskerne

Flere og flere danskere får for tiden en venneanmodning fra en falsk Facebook-profil.

I løbet af tre måneder har omkring seks ud af ti danskere på det populære sociale medie fået en venneanmodning fra mindst én person, de aldrig havde hørt om før.

Det skriver Søndagsavisen på baggrund af en undersøgelse, som YouGov har foretaget for dem.

- Det er et fænomen, vi har set markant mere af de seneste måneder. Bagmændenes plan er simpel: at lænse dig for så mange penge som muligt, siger Peter Kruse, som er partner i it-sikkerhedsfirmaet CSIS, til Søndagsavisen.

Bag profilerne gemmer sig nemlig kriminelle, som ved hjælp af smiger, flirt og billeder vil forsøge at lokke penge ud af dig.

Venneanmodningen kommer ofte fra en attraktiv person af det modsatte køn. Måske har personen endda informationer i sin profiloplysning, der overlapper med dine.

Det kan for eksempel være, der står i vedkommendes profil, at han eller hun har gået på din gamle folkeskole, kommer fra din by - eller andet, der får personen til at fremstå som troværdig.

Peter Kruse sammenligner de falske Facebook-venner med de såkaldte Nigeria-breve, der plejede at lande i mail-indbakken. Nu er svindlen rykket på Facebook, hvor paraderne ofte er længere nede.

Følg Dagens Advarsler for flere lignende artikler:

 

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip