Pas på: Festivaltyve vil have fingrene i din telefon

»Alle anmeldelserne stammer ikke nødvendigvis kun fra Roskilde Festival. Men tallene viser i hvert fald, at telefontyvene er ekstra aktive i lige netop den uge. Og telefonen er et nemt bytte på festivalen. For når musikken først spiller, og du står omringet af masser af mennesker, forsvinder opmærksomheden nemt fra lommerne eller tasken,« siger skadechef i Topdanmark Susanne Møllegaard.

Det er alle slags telefoner, der bliver meldt stjålet. Men der er en tendens til, at tyveknægtene får fingrene i flere telefoner af den lidt dyrere slags end tidligere. Det hænger naturligvis sammen med, at flere har telefoner i den kategori, men det tyder også på, at tyvene ved, hvad de går efter. Derfor opfordrer Topdanmark festivalgæsterne til at holde godt fast på telefonen.

»Lad i første omgang være med at lægge den fra dig og vær varsom med, hvem du eventuelt låner den ud til. Et øjebliks uopmærksomhed er nok. Har du den i en taske, så sørg for at den er lukket, og at telefonen ikke ligger i toppen, hvor tyven nemt kan få fat i den. Og har du den i lommen, så brug forlommen og ikke baglommen,« siger Susanne Møllegaard.

Bliv ven med Dagens.dk på Facebook - Klik her og vær med nu

Vi gemmer mange forskellige informationer på vores mobiltelefoner – også ting, der kan have en stor personlig værdi. Og bliver telefonen stjålet, går indholdet ofte også tabt. Derfor lyder rådet, at det er en god idé at tage en back-up af telefonen inden, du tager hjemmefra.

»Skulle du være så uheldig at miste telefonen, sikrer en back-up i hvert fald, at du har dine billeder og data fra før. Der ud over er det godt at have en skærmlås, så fremmede ikke umiddelbart kan bruge den,« siger Susanne Møllegaard.

BNB

Dagens Gossip