Pas på: Flere tyske byer kræver miljømærke til din bil

Stadig flere tyske byer indfører miljøzoner. Siden Berlin, Hannover og Köln som de første i 2008 indførte miljøzoner, er stadig flere byer kommet til, og i øjeblikket kræver 65 byer i Tyskland, at bilerne er udstyret med det rigtige miljømærke. Flere byer indfører dog miljøzoner i løbet af 2013.

Mærkerne, der enten er røde, gule eller grønne, fortæller om bilens miljøegenskaber og afhænger af dens alder og af, om den har benzin- eller dieselmotor.

Bøden for at køre ind i en miljøzone uden den gældende mærkat er 40 Euro.

Det er dog ikke kun miljøzonerne, der er blevet flere og større. Også kravet til farven på miljømærket i bilens forrude er i de enkelte byer blevet skærpet.

- Det betyder, at biler fremover som minimum skal have et gult miljømærke, hvis de skal køre ind i en miljøzone. De fleste byer stiller imidlertid nu krav om et grønt mærke, som det har været tilfældet i Berlin siden 2010. Danske bilister med et gult miljømærke må dog stadig køre i den tyske hovedstad til udgangen af 2014. Kan man kun få et rødt miljømærke til bilen, må man imidlertid pænt parkere den uden for zonerne, siger ferieservicekonsulent i FDM, Frederik Valmin.

Han understreger, at det kun er, hvis man skal ind i byer med miljøzoner, at et miljømærkat er nødvendigt og altså ikke, hvis man bare kører igennem Tyskland.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip