Pas på før du snapper: Kan det her få dig til at droppe Snapchat?

Det sociale medie Snapchat er på kort tid blevet et globalt hit hos især de unge mobilbrugere, der ivrigt bruger app'en til at dele billeder og videoklip med vennerne.

Snapchat er blevet kendt som programmet, hvor indholdet kun er tilgængeligt i få sekunder.

Det gælder altså om at have øjenene åbne, når man modtager et 'snap', da billedet eller videoen hurtigt forsvinder.

De selvdestruerende beskeder er givetvis årsag til, at mange brugere har turde dele deres pinlige, akavede eller frække øjeblikke med venner eller flirter, da det synlige bevis på kådheden ville være væk i næste øjeblik. 

Men sådan er det ikke længere.

Læs også: Over 1.000 danske teenagepiger misbruges på russisk hjemmeside

Snapchat har i nærmest al ubemærkethed opdateret de betingelser, som brugere skal acceptere, hvis de vil forsætte med at 'snappe' løs. 

Ved at acceptere de nye vilkår - der trådte i kraft i tirsdags - giver man virksomheden lov til at 'lagre, bruge, vise, reproducere, modificere, tilpasse, redigere, offentliggøre, skabe afledte værker fra, offentligt udføre, udsende, distribuere, syndikere, fremme, udstille, og offentligt vise indholdet i enhver form og i enhver og alle medier eller distributionsmetoder (nu kendt eller senere udviklet)'.

På almindeligt dansk: Har du trykket 'accepter' har du givet Snapchat og deres forretningspartnere lov til at bruge alle dine snaps. Det skriver QZ.com.

Og dét er måske værd at have med i baghovedet, når du eksempelvis står ude på toilettet og overvejer, hvorvidt din meterlange flyder i kummen skal deles med dine bedste venner...

Følg Dagens Unge for flere lignende artikler:

 

 

Dagens Gossip