Pas på: Folk kan få adgang til din telefon uden kode

Skrevet af Mere mobil

10/06/2014
Der afsløres jævnligt sikkerhedshuller i forskellige smartphones og gadgets. Apple er ingen en undtagelse. I de hidtil seneste opdateringer til iOS 7 er der under særlige omstændigheder adgang til dele af telefonen, uden om adgangskoden og Touch ID. Det kræver ikke særlig teknisk viden at udnytte sårbarheden. Faktisk tager det kun få sekunder. Når der er åbent, er der frit spil i den senest åbne applikation. Sådan tjekker du om din iPhone er ramt 1. Sørg for der ligger et ubesvaret opkald på telefonen. 2. Åben en applikation f.eks. Beskeder. 3. Sluk skærmen på power-knappen. 4. Træk Kontrolpanel op på låseskærmen 5. Sæt telefonen i flytilstand 6. Træk topgardinet ned og vælg det ubesvarede opkald. 7. Nu er der adgang til den seneste applikation. Sikkerhedsbristen eksisterer ikke på iOS 8 i de betaversioner udviklerne lige nu har adgang til. Sådan sikrer du dig Den letteste måde, som du kan sikre dig på, er ved ikke at have adgang til Kontrolcenteret fra låseskærmen, således flytilstand ikke kan aktiveres. 1. Åben Indstillinger. 2. Vælg Kontrolcenter. 3. Fjern krydset i ”Adgang fra låst skærm”.

Dagens topnyheder

Der afsløres jævnligt sikkerhedshuller i forskellige smartphones og gadgets. Apple er ingen en undtagelse.

I de hidtil seneste opdateringer til iOS 7 er der under særlige omstændigheder adgang til dele af telefonen, uden om adgangskoden og Touch ID.

Det kræver ikke særlig teknisk viden at udnytte sårbarheden. Faktisk tager det kun få sekunder. Når der er åbent, er der frit spil i den senest åbne applikation.

Sådan tjekker du om din iPhone er ramt

1. Sørg for der ligger et ubesvaret opkald på telefonen.

2. Åben en applikation f.eks. Beskeder.

3. Sluk skærmen på power-knappen.

4. Træk Kontrolpanel op på låseskærmen

5. Sæt telefonen i flytilstand

6. Træk topgardinet ned og vælg det ubesvarede opkald.

7. Nu er der adgang til den seneste applikation.

Sikkerhedsbristen eksisterer ikke på iOS 8 i de betaversioner udviklerne lige nu har adgang til.

Sådan sikrer du dig

Den letteste måde, som du kan sikre dig på, er ved ikke at have adgang til Kontrolcenteret fra låseskærmen, således flytilstand ikke kan aktiveres.

1. Åben Indstillinger.

2. Vælg Kontrolcenter.

3. Fjern krydset i ”Adgang fra låst skærm”.