Pas på frosne bær: Sådan her skal du gøre

Der er desværre fortsat grund til at være forsigtig, når du bruger frosne bær.

Gennem de seneste måneder er omkring 100 mennesker i de nordiske lande blevet ramt af leverbetændelse som følge af spisning af frosne bær, så derfor skal man passe på.

Fødevarestyrelsen tror smittekilden er frosne jordbær, men myndighederne råder fortsat til, at man koger ALLE frosne bær.

Det gælder blandt andet, hvis man bruger bærrene i retter, som ikke bliver varmebehandlet tilstrækkeligt under tilberedning. Herunder smoothies og desserter.

Hvor længe skal man så koge bærrene? Fødevarestyrelsen oplyser, at man bør koge bærrene i MINDST et minut. Og bærrene skal boble-koge et minut, så man er sikker på de er blevet kogt tilstrækkeligt.

Skal man også koge frosne bær, der er høstet i egen have? Nej, her gælder anbefalingerne udelukkende de købte bær.

Er det kun jordbær, man skal koge? Nej. anbefalingen gælder ALLE frosne bær.

Og anbefalingerne fra Fødevarestyrelsen gælder i øvrigt både private forbrugere og restauranter med videre.

Myndighederne vil oplyse, når koge-anbefalingerne afblæses igen. Det er altså ikke sket endnu.

Bliv ven med Dagens.dk på Facebook - altid gratis nyheder og information

Dagens Gossip