Pas på frosne jordbær - de har virus

Supermarkedskæden Coop trækker torsdag alle sine dybfrosne jordbær tilbage.

Det er en mistanke om, at de frosne bær indeholder en virus, som kan give leverbetændelse, der får kæden til at fjerne jordbærrene fra frysediske i hele landet.

- Som ansvarlig dagligvarehandel kan vi ikke sidde disse meget alvorlige indikationer overhørige, og vi ophører derfor omgående med at sælge de mistænkte jordbær, skriver kvalitetschef i Coop, Karin Frøidt, i en pressemeddelelse.

Det drejer sig specifikt om frosne jordbær i 500 grams poser i mærkerne Coop, Irma og Sund Fornuft, som er solgt i Kvickly, Superbrugsen, Dagli' Brugsen, LokalBrugsen, Irma og Fakta.

Undersøgelser fra Statens Seruminstitut peger på, at frosne jordbær fra Egypten eller Marokko og pakket i Belgien med stor sandsynlighed er kilden til flere sygdomstilfælde af leverbetændelse.

Kunder, som allerede har jordbærrene liggende i fryseren opfordres til at levere bærrene tilbage til den butik, hvor de har købt dem. Her vil man få pengene tilbage - uanset om man har beholdt kvitteringen eller ej, siger Karin Frøidt.

Manglende varmebehandling af frosne bær har tidligere været skyld i virusudbrud, ofte i form af norovirus - også kendt som roskildesyge - gemt i frosne hindbær.

/ritzau/

Dagens Gossip