Pas på i trafikken: Vejene er spejlglatte mange steder

Pas på og kør meget forsigtigt mandag morgen.

Mange steder i Danmark er der nemlig faldet nedbør, som er frosset til is med det samme, og det skaber farlige situationer på vejene.

Sådan lyder advarslen fra Vejdirektoratet.

- Det er rigtigt glat derude, og vi har haft saltvogne ude og salte i hele landet på de større statsveje, fortæller Anders Bach Sørensen, som er vagthavende i Vejdirektoratets Trafikinformationscenter.

- Der er faldet isslag i hvert fald i den sydlige del af landet. Vi har fået meldinger fra Fredericia, Vestfyn, Lolland, Falster og Syd- og Midtsjælland, tilføjer han.

Der er også kørt med sneplove oppe i det nordjyske for at fjerne fygesne, der ryger ind over vejen, lyder det.

- Man skal alle steder i landet være meget påpasselig og køre efter forholdene. Og køre forsigtigt og stille og roligt, siger Anders Bach Sørensen.

- Man skal være opmærksom på, at det kan være glat. Om det er sne- eller isglat, det varierer lidt rundt omkring i landet, tilføjer den vagthavende i trafikinformationscentret.

Der har ikke været nogle større uheld på vejene i løbet af natten til mandag, oplyser politiet.

Også DSB har været ude med sneplovene i Nordjylland. Det er første gang denne vinter, at det har været nødvendigt, fortæller trafikinformationschef Tony Bispeskov.

På trods af sneen kører togene mandag morgen til tiden.

- Men vi råder vores kunder til at gå ind på dsb.dk, for der kan opstå aflysninger på en dag som i dag. Vi forventer, at vi i hvert fald i Nordjylland kan få nogle udfordringer, siger trafikinformationschefen.

Hvis snedyngerne skulle komme i vejen for togene i Nordjylland, har DSB forberedt en nødplan.

- Vi kører jo på tværs af landet, så hvis det skulle blive nødvendigt, har vi en plan B, der isolerer forsinkelserne til området ved at aflyse nogle tog og vende nogle tog, siger han.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip