Pas på internethandel: Svindel med Dankort stiger med 54 procent

Farerne lurer lige om hjørnet, når du handler på internettet. Tal fra Nets, som står for Dankort og Visa-Dankort viser, at svindlere sidste år skaffede sig adgang til at misbruge kort i 4.572 tilfælde.

Det samlede beløb, der svindles for, er kraftig stigende. I forhold til 2011 er der sket en stigning på næsten 54 procent i svindlede kroner. Det til trods for, at omsætningen på nettet sidste år steg med godt tre milliarder kroner - til samlet 34,8 milliarder kroner.

Årsagen til at svindel på internettet stiger skyldes i følge Søren Winge, pressechef hos Nets, at den såkaldte "phishing" eksploderer i disse år.

Phishing er en mail, hvor svindlere forsøger, at få folk til at klikke på et link og efterfølgende at indtaste kortoplysninger.

- Det er da en bekymrende tendens. Men flere og flere mennesker bliver heldigvis klar over, at der er tale om svindel. De bliver da bedre og bedre til at vurdere, hvornår der er tale om en svindel-mail, siger Søren Winge til dagens.dk.

Sager om stjålne eller tabte kort er stagneret. I 2012 var der 1284 sager og her blev der svindlet for godt 46 millioner kroner mod 36,4 millioner kroner i 2011.

Dagens Gossip