Pas på likejacking: Sådan undgår du spam på Facebook

Er du også stødt på videoer, der ser sjove ud i dit Facebook-feed, men som du kun kan få lov til at se ved at synes godt om en side? Så lad video være video og hold dig væk.

Du er nemlig lige blevet udsat for likejacking, hvor brugere lokkes til at synes godt om obskure Facebook-sider, hvis eneste formål er at lokke dig og vennerne over på andre sider, ofte fyldt med reklamer og pop-up vinduer - med andre ord spam.

Det skriver netsikkerhedsfirmaet CSIS på deres blog.

Læs også: Advarsel om ny Facebook-orm: Lyver Celine Dion død og får adgang til din profil

I disse dage går en kampagne rundt på Facebook med en video, som skal lokke brugerne til at synes godt om en side. Videoen leder dig videre til den suspekte hjemmeside coolhumor.net.

- På den måde anvendes Facebooks "Like" eller "Synes godt om"-funktion til at sprede indholdet fra brugerens profil til venner og bekendte, men også andre udenfor vennekredsen. Det skyldes at indholdet ofte postes med indstillingen "offentligt tilgængeligt". De videoklip, som man skal fristes og lokkes til at se, er i øvrigt ofte frit tilgængelige på f.eks. Youtube og kan ses, uden at man behøver at "synes godt om", skriver CSIS.

Læs også: Pas på: Facebook-orm lokker med gratis gavekort til Just Eat

De er kommet frem til, at manden bag coolhumor.net, er den samme, der stod bag en kampagne, hvor man blev lovet gratis gavekort til justeat.com. Det viste sig dog at være fusk, og i stedet endte man med et abonnement til en lottotjeneste.

CSIS har en nem tommelfingerregel til, hvordan du undgår at blive suget ind i de suspekte kampagner: 

- Hvis man er nødt til at klikke "synes godt om" for at se en video eller et billede - så la' vær! lyder det.

Følg Dagens.dk på Facebook - klik her og vær med

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip