Pas på med vægtløftningen: For meget træning kan forårsage tidlig hårtab

Det har i adskillige år været yderst populært at lade sveden springe i fitnesscentre landet over for at opnå drømmekroppen.

Både mænd og kvinder i alle aldre er sprunget med på den landsdækkende trænings-bølgen, men er man mand, så bør man være opmærksom på, hvor meget man træner. I hvert fald hvis man ønsker at bevarer sin hårpragt. Det skriver Express.

For Ifølge Dr. Thomy Kouremada-Zioga, der er hårtransplantationkirurg på The Private Clinic Harley Street i London, har der været en kraftig stigning i mænd, der oplever mærkbart hårtab på grund af store træningsmængder samt brugen af proteinpulver.

Der findes nemlig bestemte ingredienser i bl.a. protein-shakes, som er med til at udvikle mere testosteron og dermed kemikaliet DHT, der er blevet forbundet med hårtab.

- Testosteron producerer kemikaliet DHT, som faktisk bidrager til skaldethed, når hårsækkene bliver meget udsatte. Det er desværre noget, de fleste mænd er uvidende om, indtil de opdager, at deres hårtab er blevet mere synligt, forklarer Thomy Kouremada-Zioga.

Hun fortæller, at 70 procent af hendes mandlige patienter er aktive brugere af protein-shakes, men understreger dog, at protein-shakes ikke er den eneste rod til ​​hårtab.

- Det er vigtigt, at skelne mellem årsag og virkning. Protein-shakes forårsager ikke hårtab alene, men de er med til at fremskynde hårtab hos de mænd, der i forvejen er mere disponible for skaldethed.

Hun anbefaler derfor, at man som mand ikke nødvendigvis løfter de allertungeste vægte, hvis man gerne vil bevarer håret lidt endnu.

Følg Dagens Videnskab for flere lignende artikler:

Dagens Gossip