Pas på: Ny og snedig svindelmail fra PayPal

Kreativiteten er desværre høj hos de svindlere, der hele tiden huserer på nettet.

Seneste udspil er et forsøg på at udgive sig for PayPal.

Rigtig mange danskere (inklusive os på redaktionen på Dagens.dk) har fået en mail, hvor svindlerne hævder at vi har købt en mobiltelefon via eBay.

Tilsyneladende en Samsung Galaxy, og prisen er 563 dollar - hvad der svarer til godt 3.500 kroner.

Fidusen ved mailen er, at du får mulighed for at standse "købet" - ved lige at bekræfte dine betalingsoplysninger. Hvad du selvfølgelig IKKE skal gøre.

Der er tale om det rene fup - hvor svindlerne forsøger at få dig til at gøre noget inden du tænker dig om.

Bliv ven med Dagens.dk på facebook - altid gratis nyheder og information

Her er seks gode råd til hvordan du undgår at blive snydt:

 1. Tjek afsenderadressen.
 2.  
 3. "Fra"-linjen kan indeholde en officielt udseende adresse, der efterligner en ægte af slagsen. Det er nemt at ændre en afsenderadresse – så vær på vagt.
 4.  
 5. Åbn aldrig vedhæftede filer
 6.  
 7. Vedhæftede filer kan indeholde spionprogrammer eller virusser, så du bør aldrig åbne en vedhæftet fil, medmindre du er 100 % sikker på, at filen er i orden. E-mails fra PayPal indeholder aldrig vedhæftede filer eller software.
 8.  
 9. Læs teksten grundigt.
 10.  
 11. E-mails fra velkendte firmaer er næsten altid fejlfri. Hvis du finder ord på et fremmedsprog eller mærkelige tegn, kan du næsten være sikker på, at det er en falsk e-mail.
 12.  
 13. Vær opmærksom på generiske former for hilsen.
 14.  
 15. Vær opmærksom på upersonlige hilsner som f.eks. "Kære kunde" eller "Kære (din e-mail-adresse)". En ægte e-mail fra PayPal indeholder altid dit for- og efternavn eller firmanavn, som det er registreret på din PayPal-konto.
 16.  
 17. Bevar roen.
 18.  
 19. Mange falske mails forsøger at få dig til at handle hurtigt – så du glemmer at tænke dig om. Du kan f.eks. få at vide, at din konto er i fare, hvis ikke du opdaterer et eller andet vigtigt med det samme.
 20.  
 21. Se nøje på linkene.
 22.  
 23. Selvom linkene måske ser ægte ud, kan de være falske. Hvis et link ser mistænkeligt ud, eller det ikke er et sikkert link (begynder med http:// i stedet for https://), så lad være med at klikke på det. PayPal leder dig altid videre til websider, der starter med https://. Du bør aldrig klikke på et link, der starter med http.

Kilde: PayPal.

Er du blevet snydt af disse svindlere - så kontakt os gerne på [email protected]

Dagens Gossip